Vakuovačka na maso.

Vakuovačka na maso.

Vakuování je opravdu jedinečný proces, který snadno zachovává čerstvost potravin. Díky vakuování, ušetříme mnoho místa v mrazáku a nebo v lednici, protože místo toho, abychom chladili vzduch, chladíme jen a pouze potraviny, které to vyžadují. Vleze se jich tedy mnohem více na sebe a tím pádem, jich můžeme uchovat v chladu více, než doposud. Nemluvě o neustálé čerstvosti potravin, které tímto způsobem balíme a skladujeme.

Toto platí zejména u masa a masných výrobků.

Vakuovačka obecně, je přístroj, který odsaje vzduch z obalu výrobku a ihned po odsátí vzduchu jej zataví tak, aby se do obalu už žádný vzduch nedostal. Kde je totiž vakuum, tam nevznikají bakterie, plísně a všemožná hniloba. Tím tedy naše maso zůstane neustále ve stejném stavu, jako když jsme ho poprvé vložili do tohoto obalu. Nutno je ale podotknout, že toto vakuování není stoprocentní. Díky tomuto způsobu nezachováme maso čerstvé napořád. Jenom prodloužíme o hodně dní jeho trvanlivost. Bakterie se tam sice nezačnou tvořit, ale ten obal, který použijeme na vakuování také není nezávadný. I ten má určitou trvanlivost a tím pádem, je potravina v něm uzavřená stejně dlouho trvanlivá, jako její obal. 

Vakuovačka na maso není odlišná od jiných typů vakuovaček. Je to vlastně pořád jedna a ta samá vakuovačka. Jedná se jen o to, co dáte do daného obalu. Díky tomu bychm mohli rozlišovat jednotlivé vakuovačky podle toho, co dáme do obalu. Takto se to ale nedělá. Bylo by to velice nelogické. Vakuovačka je prostě jenom jedna. Jejich typů je sice více ale všechny dělají prakticky totéž.

Leave a Reply