Vakuovačka na potraviny.

Vakuovačka na potraviny.

Vakuováníé potravin je jednoduchý způsob zachování jejich čerstvosti a ohromné snížení jejich objemu. Vakuovačka na potraviny z jejich obalu totiž vsaje veškerý vzduch. Tím obal napne těsně kolem potraviny a ten opíše přímo její tvar. Tím pádem je zaručeno, že potravina mimo zachování čerstvosti také v odkladném prostoru nezabere více místa, než skutečné potřebuje. Díky tomu je vakuovaní potravin opravdu oblíbenou činností ve všech profesionálních kuchyních.

Kuchyně mají velké mrazáky. Proč potřebují vakuovat?

Je to jednoduché. Ne všechny profesionální kuchyně na světě mají opravdu velké mrazáky na uchování spousty potravin, potřebných k jejich vaření. Proto bývá jejich hlavní výbavou vakuovačka na potraviny. V ostatních provozech, které jsou větší, mají sice obrovské mrazáky na jídlo a obrovské prostory ke skladování potravin, ale potřebují obvykle více potravin, než mají místa. Místa na skladování je prostě vždycky málo. Tím pádem potřebují vakuovat taky. 

Pokud se budeme bavit o velikých podnicích, kde je spousta vydaných jídel za den, Určitě v těchto podnicích zbude i spousta zbytků z ingrediencí, spousta přebytků již uvařeného jídla a nebo surovin atd. Tyto přebytky a nebo zbytky ingrediencí se také hodí zavakuovat, protože se tím zachová jejich čerstvost a nezávadnost do doby, než budou opět potřeba. Toto se u velkých provozů stane většinou hned následující den. Díky tomu je potřeba aby tyto potraviny zabírali co nejméně místa čerstvě přivezenému zboží, které se musí co nejrychleji zpracovat. Díky využívání zbytků podnik zbytečně nevyhazuje peníze do koše a díky vakuování si toho nikdo ani nevšimne.

Leave a Reply